Stage of afstuderen

Het geleerde in praktijk brengen. Dat, en de nieuwste technologieën tot je nemen. Als stagiair of afstudeerder kan je met je eigen opdracht aan komen, maar wij willen ook graag met je meedenken over de mogelijkheden. Ben je opgegroeid met het web en wil je webapplicaties en software helpen verder door te ontwikkelen. Heb je ambities om een bedrijf te helpen groeien, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Een opdracht bij ons betekent een goede investering in jezelf. Je krijgt een vaste mentor, goede begeleiding, een plezierige werkomgeving en een vergoeding!

Hoe ziet je stage- of afstudeeropdracht er uit?

Bij Roxit hebben we altijd ruimte voor stagiaires en afstudeerders die zich graag verder willen ontwikkelen. Denk aan een plek als analist, ontwikkelaar of tester. Wij zorgen ervoor dat jouw opdracht voldoet aan de eisen van de Hogeschool/TU, zorgen voor de begeleiding tijdens de periode, zorgen voor interessante projecten en natuurlijk een goede vergoeding! 

Hieronder staat een indruk van mogelijke opdrachten.

Afdeling Projecten: 

Processen herontwerpen
Roxit heeft jarenlang ervaring opgebouwd mbt de interne processen voor vergunning en handhaving. Deze hebben we gebruikt in onze applicatie Squit XO. 

Jouw uitdaging: Ben jij erg goed in analyseren? Goed in research en contact met de klant? 

Doelgroep: Functioneel Consultant, Business Analist

Meeloopstage consultancy
Onze functioneel en technisch consultants zitten veel bij gemeenten, provincies en RUD’s. Zij helpen de klant met de inrichting van software voor ondersteuning van wettelijke taken in het omgevingsdomein. Wil jij ervaring op doen bij verschillende overheidsinstellingen, en wil je meer weten over Ruimtelijke Ordening, VTH, brandveiligheid, omgevingsdomein of bodemdata. Dan is dit een diverse stage voor jou. Gedurende de stage krijgen we graag adviezen van jou om het proces te verbeteren.

Doelgroep: Planologie, ruimtelijke ordening en bestuurskunde/overheidsmanagement

 

Afdeling Ontwikkeling:

.NET Core WCF/Soap Service
De nieuwe versie van het .NET Framework (.NET Core 3.0) ondersteund geen WCF meer. WCF is een communicatieprotocol tussen servers. Het Omgevingsloket Online (OLO) wil alleen berichten afleveren bij een SOAP Service (WCF). We hebben dus een applicatie nodig die deze berichten kan ontvangen en kan afleveren bij de Samenwerkingsruimte (de applicatie die deze berichten moet verwerken). We willen graag dat dit gemaakt wordt met de nieuwste technieken (.NET Core 3.0) en als microservice in Docker.

Doelgroep: Software Engineering, locatie: Zwolle, Den Bosch, Zoetermeer

Gamefication van Roxit
Je kan voor ons uitzoeken hoe en of we gamefication kunnen toepassen binnen Roxit. Je kan denken aan het implementeren van een eerste paar achievements met een goede uitleg en overdracht hoe we dit verder kunnen toepassen in de toekomst. 

Doelgroep: Software Engineering, locatie: Zoetermeer

IPML-code completion
InProces Markup Language of IPML is een door Roxit ontwikkelde taal. IPML is ontworpen om teksten te vertalen. Een tekst welke door IPML wordt vertaald, resulteert in een nieuwe tekst waarbij delen uit de originele tekst zijn vervangen. Het uitvoeren van de vertaling wordt gedaan door de IPML Parser, een applicatie welke op de server draait. Voor jou hebben we de uitdaging om een syntax tracker te implementeren voor deze IPML editor.

Doelgroep: Software Engineering, locatie: Haaksbergen

Onderzoek front-end framework verbeteringen of Mobile device ontwikkelingen
Wij zijn continue bezig met nieuwe technieken toe te passen en lopen graag voorop. Ben jij op de hoogte van de nieuwste front-end technieken of frameworks, dan kan je bij ons onderzoek doen naar welk framework het beste toepasbaar is in ons huidige systeem met oog op toekomstbestenigheid. 

Doelgroep: Software Engineering, locatie: Zoetermeer, Zwolle

Onderzoeksproject: Implementatie goede RabbitMQ microservice
We werken binnen Roxit steeds meer met events en gebruiken daarvoor RabbitMQ, maar is dit wel de beste oplossing? Je kan voor deze opdracht denken aan:

  • Retry-voorzieningen voor communicatie tussen microservices (zowel http-requests als communicatie via RabbitMQ). Dit zou je moeten combineren met alerting als berichten niet afgeleverd worden.
  • Hoe verwerk je massieve hoeveelheden events? Als event-processors parallel gaat draaien, hoe voorkom je dan ou-of-order events of dubbele events. Vergelijking tussen Kafka en RabbitMQ?

De wens is dat er onderzoek gedaan wordt naar een goede tool voor de communicatie tussen onze microservices, we willen dit graag bewezen zien in een PoC.

Doelgroep: Software Engineering, locatie: Zwolle, Den Bosch, Zoetermeer

Optimalisatie teststraat
Roxit ontwikkelt haar software volledig in eigen beheer en heeft voor het testen van deze software diverse geautomatiseerde testmethodieken in gebruik, zowel voor de back-end als de front-end. Onze doelstelling is om de software teststraat op dusdanige wijze te optimaliseren, dat op eenvoudige wijze diverse scenario's kunnen worden ingezet voor het testen van de volledige keten, maar ook voor specifieke onderdelen. Voor jou hebben we de doelstelling daadwerkelijk te implementeren.

Doelgroep: Software Engineering, locatie: Zoetermeer

Datascience
We willen onderzoeken of we bepaalde data analyses (predictable data binnen de overheid) kunnen tonen in ons zaaksysteem. Je kan voor deze opdracht denken aan:

  • Op basis van een zaaktypering vergelijkbare zaken opzoeken en daar het percentage wat goedegekeurd is tonen. Als je dat goed doet en classificeert dan heeft dit een ondersteunende waarde.
  • Samenvatting maken van een document. Sommige aanvragen bevatten veel documenten en bijlagen. Hier een classificatie en een automatische samenvatting van maken, maakt dat je veel sneller en efficient door deze documenten heen kan.

Doelgroep: Software Engineering, locatie: Zoetermeer

Afdeling Operations:

Analyse en verbetervoorstel SaaS infrastructuur
Jij onderzoekt onze volledige SaaS infrastuctuur grondig, en geeft ons advies over het verbeteren hiervan. 

Performance, stabiliteit en continuïteit zijn daarbij sleutel. Denk aan redundantie, load balancing etc. maar ook aan andere mogelijke zwakke punten in bijv. code/software. 
Welke veranderingen geven de meeste waarde en hoe voeren we deze door?

Doelgroep: ID&S, locatie: Zwolle, Zoetermeer

SaaS migratie voorstel
Een deel van onze SaaS infrastructuur willen we gaan verhuizen en daarbij (deels) ook optimaliseren.

Jij analyseert de situatie en maakt een migratieplan inclusief verbetervoorstellen.

Doelgroep ID&S, locatie Zwolle, Zoetermeer

Meewerkstage Operations 
Tijdens deze stage kom je in aanraking met diverse werkzaamheden binnen zo’n team welke zich o.a. bezig houdt met diepgaande technische (en functionele) ondersteuning aan applicatiebeheerders op de door ons zelf ontwikkelde producten. 

Je gaat zelf meedraaien in het dagelijks werk en test daarmee, als een ware Sherlock Holmes, je analytisch en probleem oplossend vermogen tot het uiterste. Daarnaast doe je ervaring op met Scrum/Agile technieken en krijg je een kijkje in de keuken van onze Development teams.

Doelgroep: MBO, locatie: Zoetermeer

Afdeling Staf: 

Op dit moment hebben wij hier geen stage opdrachten

 

Afdeling Staf:

Communicatie 

Bij Roxit zitten we in een transitie door 4 organisaties onder één naam (Roxit) te positioneren en zijn we bezig onze nieuwe visie neer te zetten.
Dit geeft heel veel uitdagende werkzaamheden. Op corporate niveau moet je denken aan het optuigen van één nieuwe website, nieuwe content creëren, social media moet nog meer van de grond komen en dan is daar ook nog de interne communicatie en de marketing voor onze sales. Bij dit laatste moet je denken aan het voorbereiden van beurzen, congressen, webinairs en relatiebeheer.
Voor onze online tak hebben wij een mooie opdracht liggen. Hiervoor zoeken wij een stagiair die met innovatieve ideeën komt en samen met de afdeling tot uitvoeringen brengt. Hier moet je denken aan social media in kaart brengen, berichten ophalen en posten, externe online kanalen aanboren, nieuwe websites Roxit en werkenbijRoxit helpen, intranet etc. 

 

Oud stagiair aan het woord:

Ik volgde de opleiding informatica aan de Haagse Hogeschool, in Zoetermeer. Ik wilde graag bij een bedrijf afstuderen waar korte lijnen zijn en waar men mijn product ook in productie zou nemen. Samen met de teamleider heb ik mijn opdracht geformuleerd en heb ik de Ontwikkel en Test omgeving geautomatiseerd. Het was een complexe opdracht, ik had zoiets nog nooit ontwikkelt. Het is mij hier zo goed bevallen, dat ik ben ingegaan op een dienstverband en ik volg nu een traineeship om junior .NET ontwikkelaar bij Roxit te worden. Hier stage lopen of afstuderen betekent een uitdagende opdracht waar we ook mee gaan werken, in een hecht team met uitstekende begeleiding.

‘Bart, junior ontwikkelaar’

Klinkt leuk! Hoe verder? 

Wat zien we terug op je CV?

Wij zoeken studenten (HBO ICT of WO opleiding) die zichzelf willen ontwikkelen, een bijdrage willen leveren aan de verdere software ontwikkeling binnen Roxit en een uitdagingen niet uit de weg gaan. Je bent opgegroeid met webtechnologie of vindt het een leuk op puzzels op te lossen. 

Wat geeft Roxit jou?

Een informele leer- en werkomgeving in een hecht team, ruimte om te groeien in de brede zin van het woord onder begeleiding van een mentor, veel ruimte voor eigen initiatieven en een stagevergoeding.

Hoe linken we?

Neem contact op met onze recruiter Martine Waalkens (088-2173306). Of mail je CV naar recruitment@roxit.nl

Afstuderen bij Roxit

Ik heb bij Roxit de kans gekregen om mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design af te ronden. Dit heb ik gedaan doormiddel van een afstudeerstage waarbij ik onderzoek heb gedaan naar de usability van Squit 20/20 dit product was op dat moment volop in ontwikkeling. Met de bevindingen heb ik vervolgens een prototype ontwikkelt waarin de verbeterpunten verwerkt zijn. Wat fijn is om te zien is dat Roxit ook echt daadwerkelijk met de resultaten van het onderzoek aan de slag zijn gegaan.

Ik heb mijn opdracht uitgevoerd in het scrum team genaamd ‘Team 42’. Wat mij erg opviel tijdens mijn afstudeertraject is dat de medewerkers van Roxit erg nauw betrokken zijn en erg geïnteresseerd waren in de opdracht die ik aan het uitvoeren was. Daarnaast was de sfeer in het team erg goed wat er toe leidde dat ik elke dag weer met plezier naar kantoor ging.

Ik ben bij Roxit terecht gekomen omdat het voor mij op dat moment erg moeilijk was om een bedrijf te vinden waar er ruimte was voor stagiaires. Roxit had op hun website staan altijd in gesprek te gaan als er interesse is om bij hun een stageopdracht uit te voeren. Roxit ging inderdaad met mij in gesprek en ik heb de leuke opdracht hier mogen uitvoeren.

Nadat ik mijn afstudeertraject had afgerond is mij dan ook een dienstverband aangeboden. Door de goede ervaringen met het bedrijf heb ik dit aanbod aangenomen. Ik ben dan ook van mening dat Roxit een uitstekend bedrijf is om je stageopdrachten te kunnen uitvoeren aangezien de begeleiding erg goed is en er wordt met je meegedacht om je stageopdracht tot een succes te brengen.

Driss,
User Experience Designer / Software tester

Spreekt Visma Roxit je aan? Kijk dan snel naar onze vacatures. Maar een open sollicitatie sturen en zeggen waar je goed in bent mag natuurlijk ook.

Naar de vacatures
Sluit rondleiding