Stage of afstuderen

Het geleerde in praktijk brengen. Dat, en de nieuwste technologieën tot je nemen. Als stagiair of afstudeerder kan je met je eigen opdracht aan komen, maar wij willen ook graag met je meedenken over de mogelijkheden. Ben je opgegroeid met het web en wil je webapplicaties en software helpen verder door te ontwikkelen. Heb je ambities om een bedrijf te helpen groeien, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Een opdracht bij ons betekent een goede investering in jezelf. Je krijgt een vaste mentor, goede begeleiding, een plezierige werkomgeving en een vergoeding!

Hoe ziet je stage- of afstudeeropdracht er uit?

Bij Roxit hebben we altijd ruimte voor stagiaires en afstudeerders die zich graag verder willen ontwikkelen. Denk aan een plek als analist, ontwikkelaar of tester. Wij zorgen ervoor dat jouw opdracht voldoet aan de eisen van de Hogeschool/TU, zorgen voor de begeleiding tijdens de periode, zorgen voor interessante projecten en natuurlijk een goede vergoeding! 

Hieronder staat een indruk van mogelijke opdrachten.

Afdeling Projecten: 

Processen herontwerpen
Roxit heeft jarenlang ervaring opgebouwd mbt de interne processen voor vergunning en handhaving. Deze hebben we gebruikt in onze applicatie Squit XO. Met het overgaan op de SaaS oplossing Squit 20/20 moeten deze processen

Jouw uitdaging: Ben jij erg goed in analyseren? Goed in research en contact met de klant? Kun jij dan voor ons de processen voor Squit 20/20 herontwerpen?
Doelgroep: Functioneel Consultant, Business Analist

Meeloopstage consultancy
Onze functioneel en technisch consultants zitten veel bij gemeenten, provincies en RUD’s. Zij helpen de klant met de inrichting van software voor ondersteuning van wettelijke taken in het omgevingsdomein. Wil jij ervaring op doen bij verschillende overheidsinstellingen, en wil je meer weten over Ruimtelijke Ordening, VTH, brandveiligheid, omgevingsdomein of bodemdata. Dan is dit een diverse stage voor jou. Gedurende de stage krijgen we graag adviezen van jou om het proces te verbeteren.
Doelgroep: Planologie, ruimtelijke ordening en bestuurskunde/overheidsmanagement

 

Afdeling Ontwikkeling:

Squit 20/20 aansluiten op Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) 
Kun jij onze software aansluiten op het DSO? Kun jij een prototype opzetten in c# en wil jij leren van een team met ervaren integratie-experts?
Doelgroep: Software Engineering

 

Sessie management
Kun jij sessie management inzichtelijk maken? Kun jij de gebruiker het inzicht en controle geven over het gebruik van zijn account? Weet je dit te integreren met ADFS?
Doelgroep: Software Engineering

Syntax checker voor tekst-editor
Kun jij een syntax checker voor de IPML tekst editor ontwikkelen en deze ook binnen InProces opleveren?
Doelgroep: Software Engineering

Processen herontwerpen
Ben jij erg goed in analyseren? Goed in research en contact met de klant? Kun jij dan voor ons de processen voor Squit 20/20 herontwerpen?
Doelgroep: Functioneel Consultant, Business Analist

 

Afdeling Operations:

Analyse en verbetervoorstel SaaS infrastructuur
Jij onderzoekt onze volledige SaaS infrastuctuur grondig, en geeft ons advies over het verbeteren hiervan. 

Performance, stabiliteit en continuïteit zijn daarbij sleutel. Denk aan redundantie, load balancing etc. maar ook aan andere mogelijke zwakke punten in bijv. code/software. 
Welke veranderingen geven de meeste waarde en hoe voeren we deze door?
Doelgroep: ID&S

SaaS migratie voorstel
Een deel van onze SaaS infrastructuur willen we gaan verhuizen en daarbij (deels) ook optimaliseren.

Jij analyseert de situatie en maakt een migratieplan inclusief verbetervoorstellen.
Doelgroep ID&S

Meewerkstage Operations 
Tijdens deze stage kom je in aanraking met diverse werkzaamheden binnen zo’n team welke zich o.a. bezig houdt met diepgaande technische (en functionele) ondersteuning aan applicatiebeheerders op de door ons zelf ontwikkelde producten. 

Je gaat zelf meedraaien in het dagelijks werk en test daarmee, als een ware Sherlock Holmes, je analytisch en probleem oplossend vermogen tot het uiterste. Daarnaast doe je ervaring op met Scrum/Agile technieken en krijg je een kijkje in de keuken van onze Development teams.
Doelgroep: MBO

 

Afdeling Staf:

Communicatie 

Bij Roxit zitten we in een transitie door 4 organisaties onder één naam (Roxit) te positioneren en zijn we bezig onze nieuwe visie neer te zetten.
Dit geeft heel veel uitdagende werkzaamheden. Op corporate niveau moet je denken aan het optuigen van één nieuwe website, nieuwe content creëren, social media moet nog meer van de grond komen en dan is daar ook nog de interne communicatie en de marketing voor onze sales. Bij dit laatste moet je denken aan het voorbereiden van beurzen, congressen, webinairs en relatiebeheer.
Voor onze online tak hebben wij een mooie opdracht liggen. Hiervoor zoeken wij een stagiair die met innovatieve ideeën komt en samen met de afdeling tot uitvoeringen brengt. Hier moet je denken aan social media in kaart brengen, berichten ophalen en posten, externe online kanalen aanboren, nieuwe websites Roxit en werkenbijRoxit helpen, intranet etc. 

 

Oud stagiair aan het woord:

Ik volgde de opleiding informatica aan de Haagse Hogeschool, in Zoetermeer. Ik wilde graag bij een bedrijf afstuderen waar korte lijnen zijn en waar men mijn product ook in productie zou nemen. Samen met de teamleider heb ik mijn opdracht geformuleerd en heb ik de Ontwikkel en Test omgeving geautomatiseerd. Het was een complexe opdracht, ik had zoiets nog nooit ontwikkelt. Het is mij hier zo goed bevallen, dat ik ben ingegaan op een dienstverband en ik volg nu een traineeship om junior .NET ontwikkelaar bij Roxit te worden. Hier stage lopen of afstuderen betekent een uitdagende opdracht waar we ook mee gaan werken, in een hecht team met uitstekende begeleiding.

‘Bart, junior ontwikkelaar’

Klinkt leuk! Hoe verder? 

Wat zien we terug op je CV?

Wij zoeken studenten (HBO ICT of WO opleiding) die zichzelf willen ontwikkelen, een bijdrage willen leveren aan de verdere software ontwikkeling binnen Roxit en een uitdagingen niet uit de weg gaan. Je bent opgegroeid met webtechnologie of vindt het een leuk op puzzels op te lossen. 

Wat geeft Roxit jou?

Een informele leer- en werkomgeving in een hecht team, ruimte om te groeien in de brede zin van het woord onder begeleiding van een mentor, veel ruimte voor eigen initiatieven en een stagevergoeding.

Hoe linken we?

Neem contact op met onze recruiter Anne (088-2173306). Of mail je CV naar recruitment@roxit.nl

Afstuderen bij Roxit

Ik heb bij Roxit de kans gekregen om mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design af te ronden. Dit heb ik gedaan doormiddel van een afstudeerstage waarbij ik onderzoek heb gedaan naar de usability van Squit 20/20 dit product was op dat moment volop in ontwikkeling. Met de bevindingen heb ik vervolgens een prototype ontwikkelt waarin de verbeterpunten verwerkt zijn. Wat fijn is om te zien is dat Roxit ook echt daadwerkelijk met de resultaten van het onderzoek aan de slag zijn gegaan.

Ik heb mijn opdracht uitgevoerd in het scrum team genaamd ‘Team 42’. Wat mij erg opviel tijdens mijn afstudeertraject is dat de medewerkers van Roxit erg nauw betrokken zijn en erg geïnteresseerd waren in de opdracht die ik aan het uitvoeren was. Daarnaast was de sfeer in het team erg goed wat er toe leidde dat ik elke dag weer met plezier naar kantoor ging.

Ik ben bij Roxit terecht gekomen omdat het voor mij op dat moment erg moeilijk was om een bedrijf te vinden waar er ruimte was voor stagiaires. Roxit had op hun website staan altijd in gesprek te gaan als er interesse is om bij hun een stageopdracht uit te voeren. Roxit ging inderdaad met mij in gesprek en ik heb de leuke opdracht hier mogen uitvoeren.

Nadat ik mijn afstudeertraject had afgerond is mij dan ook een dienstverband aangeboden. Door de goede ervaringen met het bedrijf heb ik dit aanbod aangenomen. Ik ben dan ook van mening dat Roxit een uitstekend bedrijf is om je stageopdrachten te kunnen uitvoeren aangezien de begeleiding erg goed is en er wordt met je meegedacht om je stageopdracht tot een succes te brengen.

Driss,
User Experience Designer / Software tester

Spreekt Roxit je aan? Kijk dan snel naar onze vacatures. Maar een open sollicitatie sturen en zeggen waar je goed in bent mag natuurlijk ook.

Naar de vacatures
Sluit rondleiding