Zo gaat solliciteren bij Roxit; 6 stappen

Wij houden wel van een uitdaging en lossen graag complexe IT vraagstukken op. Wij houden van kennis gedreven mensen. Jij ook? Reageer dan, want gemotiveerde collega’s zijn altijd welkom.

Stap 1: Solliciteren

Solliciteren bij Roxit is heel eenvoudig. Zoek de vacature die bij je past en stuur ons je CV met daarin je contactgegevens, je recente werkervaring en natuurlijk afgeronde opleiding. Als je het leuk vindt dan zien we graag je motivatie voor de functie, die hoeft niet heel lang te zijn, als we maar een beeld krijgen van je wensen. Via de ‘Solliciteer’-button zet je de eerste stap naar je nieuwe toekomst!

Stap 2: Screening

Stap 2 is aan ons. Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig, we kijken in ieder geval naar je ervaring en je wensen en of je een diploma hebt. Het kan zijn dat je CV, niet alleen door de recruiter wordt bekeken, maar ook door een manager van de afdeling. We reageren binnen 10 werkdagen op je CV en je wensen. Tijdens deze screening, of gedurende het proces kan het zijn dat wij op je Linkedin profiel kijken.

Stap 3: Het eerste contact met Roxit

Wij nemen contact met je op om een aantal vragen aan je te stellen. Vaak is dit contact per email, maar het kan ook zijn dat we je bellen. Wij beantwoorden dan ook graag alvast jouw eerste vragen. Mocht het zo zijn dat we op dit moment geen match zien, dan verwijderen wij je gegevens. Wij bewaren namelijk je gegevens alleen voor de duur van de sollicitatieprocedure voor de vacature waar je op hebt gereageerd.

Stap 4: De kennismaking

Het eerste gesprek is een kennismaking met elkaar. Jij krijgt een goede indruk van ons en de organisatie. Natuurlijk vragen we naar je kennis en kunde, en we vinden je enthousiasme en betrokkenheid nog belangrijker. Het gesprek is altijd met iemand van de afdeling, soms zit er een collega bij, soms de recruiter.

Stap 5: Inhoudelijk vervolggesprek

Klikt het tijdens onze kennismaking? Dan komt er een tweede gesprek. Daarin hebben we het verder over de inhoud van de functie en jouw verwachtingen. Dit gesprek is vaak met de inhoudelijk betrokken collega van het team waar je voor gaat werken. Eventueel wil de directeur of het afdelingshoofd daarna nog even kort kennis met je maken. 

Stap 6: Aanbod

Soms zijn de twee gesprekken achter elkaar, soms zit er een tijdje tussen. Als jij en wij daarna enthousiast zijn, doen wij je graag een aanbod bestaande uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. De recruiter zal hierover contact met je opnemen. Mocht er geen match zijn dan verwijderen wij je gegevens, wij gebruiken je gegevens alleen tijdens de sollicitatieprocedure voor de functie waar je op hebt gesolliciteerd.

Neem contact op

Anne Hendriks
Anne Hendriks Recruiter 088 217 3 306
Sluit rondleiding